В музея на Брезник показват как се приготвя обреден хляб и се учи какво е значението и защо трябва да уважаваме това печиво

Националният земеделски музей в София гостува на Общински исторически музей-Брезник по повод Европейската нощ на музеите, съобщиха от институцията.

От вчера в музея стартира образователна работилница под надсло “Хляб наш насъщен”. Чрез нея представители на Националния земеделски музей показват как се приготвя обреден хляб и учат участниците на значението на печивото и защо трябва да го уважаваме. През вчерашния ден участие в образователната работилница са взели ученици от ІІІ “а” и “б”клас с ръководители Милена Малинова и помощник-възпитател Ивета Славянова от брезнишкото средно училище “Васил Левски” и възпитаници с ръководителя им Зорница Стойнева от ноевското основно училище “Христо Смирненски”.

Днес заниманията стартират в 11 часа и се провеждат в изложбена сграда “Военен клуб”. Освен образователната работилница в музейната институция ще се състои концертът под надслов ” Музеят и приятели” с участието на танцова формация “БрезиЯна” с ръководител Яна Кираджиева и ученици от вокалната група на преподавателя Румен Александров от брезнишкото училище. Концертът ще стартира в 17:30 часа, а през целия ден изложбените експозиции са със свободен вход за посетителите.

Снимка: Общински исторически музей-Брезник

Виж също...

Loading...