Нов танцов състав към трънското читалище дебютира на сцената на “С песните на Гюрга Пинджурова, оти от Трън по-убаво нема!” – СНИМКИ

Танцов клуб “Зора” към трънското народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” дебютира на сцена по време на празника “С песните на Гюрга Пинджурова, оти от Трън по-убаво нема!”, предаде репортер на Zapadno.com.

Танцовият състав е сформиран през есента на 2022 година и в него танцуват около 20 трънчани. Ръководител на състава е Пламен Маринов, който ръководи и танцов ансамбъл “Зора” в Перник. Това е вторият танцов състав към читалището в град Трън. Първият е клуб за народни танци “Трънски ритми”, който е разделен на две групи – възрастни и деца. “Трънски ритми” се ръководят от секретаря на читалището Емилия Миланова.

Участие в празника “С песните на Гюрга Пинджурова, оти от Трън по-убаво нема!” взе и ансамбъл “Гайтан” с ръководител Йордан Николов. Изпълненията на ансамбъла вдигнаха градуса на настроението и дори накараха танцьори и публика да се хванат на няколко хороводни танца.

Специална награда беше връчена за най-малък участник – 4-годишната Мария Кирилова от детска певческа група “Хармония” към народно читалище “Елин Пелин-1903” от град Перник. Най-възрастният участник в празника също бе награден. Това е 81-годишната Емилия Георгиева от вокална група “Незабрава” към народно читалище “Г. С. Раковски-1925” в столичния район “Илинден”.

Разгледайте снимки от дебюта на танцов клуб “Зора” към трънското читалище и част от програмата на ансамбъл “Гайтан”:

Виж също...

Loading...