С бъдещето на Трън и благодарности към Емилия Миланова завърши празникът “С песните на Гюрга Пинджурова, оти от Трън по-убаво нема!” – СНИМКИ

Детската певческа група и детската група за народни танци към народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” се изявиха на празника “С песните на Гюрга Пинджурова, оти от Трън по-убаво нема!”. По време на изпълненията водещият Кристиян Ивайлов възкликна с думите: “Бъдещето на Трън!”, предаде репортер на Zapadno.com.

Детската певческа група се ръководи от Борислав Стоилов. Пред публиката на празника децата изпяха песните “Рипни Калинке”, “Море чича речи” и “Тръгна Желко на оране”. Детската певческа група е сформирана преди КОВИД пандемията.

След изпълненията на групата с танци се изявиха детската група за народни танци и клуб за народни танци “Трънски ритми” с ръководител Емилия Миланова. Двата състава изпълниха “Трънска ръченица” , “Заиграване”, “Пиринска четворка” и “Граовка”.

В края на програмата на сцената беше поканен секретарят на народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” и ръководител на “Трънски ритми” Емилия Миланова. От името на “Трънски ритми” бяха поднесени благодарности към Емилия Миланова за всеотдайността и положения труд за състава и читалището.

Празникът завърши с общо хоро на площада.

Разгледайте снимки от края на празника “С песните на Гюрга Пинджурова, оти от Трън по-убаво нема!”:

Виж също...

Loading...