Жители на село Горна Секирна гледаха “Чалга” в местното читалище и се учудиха, че филмът е заснет с телефон

Българският филм “Чалга” е бил прожектиран в народно читалище “Победа-2022” в брезнишкото село Горна Секирна, предаде репортер на Zapadno.com.

Филмът бил прожектиран на 13 май по повод инициативата “Европейска нощ на музеите”. Входът за прожекцията е бил свободен и на нея са присъствали жители на селото. Впечатленията на горносекирчани от филма са добри. Местните се учудили, че лентата е заснета с мобилен телефон, поясни кметският наместник на село Горна Секирна Румен Николов.

Сценаристът и режисьор на лентата, заснета изцяло с мобилен телефон модел Samsung Galaxy S22 Ultra е Мариан Вълев. Филмът “Чалга” е заснет във Варна през лятото на 2022 година, а премиерата му беше на 10 март тази година. Разпространява се от bTV Studios. Сценарист и режисьор е Мариан Вълев, а в актьорския състав участват Елеонора Иванова, Елизабет Методиева, Цветелина Стоянова, Любомир Нейков, Жана Яковлева, Лора Караджова, Димитър Рачков, Кръстю Лафазанов, Николай Сотиров и други актьори.

В Горна Секирна филмът е бил прожектиран със съдействието на импресариото Иван Григоров, който се познава с режисьора Мариан Вълев.

В края на месец март тази година “Чалга” беше показан и пред публиката в град Брезник по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към Община Брезник.

Виж също...

Loading...