Спешните медици в Брезник помогнаха на 13 пациенти, ухапани от кърлежи, за седмица двойно са се увеличили случаите на хора с кръвосмучещи по телата

На 276 повиквания на спешния телефон 112 са се отзовали спешните екипи на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник през изминалата седмица, което е с 11 повече от предходната. Чувствително са се увеличили амбулаторните прегледи във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ през изминалата седмица – 219. Това е с 46 повече от предходната, съобщи пред вестник “Съперник” директорът на спешното звено доктор Валери Симеонов.

Това, до голяма степен се дължи на увеличения брой пациенти в региона, които са потърсили помощ от спешните медици, заради ухапване от кърлеж – 30, което е два пъти повече в сравнение с предходната седмица. Най-много са ухапаните пациенти от Брезник – 13 и Радомир – 12. Транспортираните пациенти с линейки на Центъра за спешна медицинска помощ през седмицата линейките на спешния център са транспортирали 101 пациенти, което е с 4 повече от предходната седмица. От тях трима са били със съмнение за коронавирус, които са били потвърдени. Заразените са от Трън, Брезник и Перник. През изминалата седмица спешните екипи са се отзовали на 3 пътнотранспортни произшествия, от които 2 в Перник и 1 в Брезник.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...