Първата ромка, завършила НАТФИЗ, ще представи пред трънчани моноспектакъла “Вкусът на живота”

Първата ромка, която е завършила Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” Наталия Цекова ще представи моноспектакъл в град Трън, предаде репортер на Zapadno.com.

На 17 май (сряда) актрисата Наталия Цекова ще представи моноспектакъла “Вкусът на живота”. Представлението ще бъде в зала в народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” в град Трън. Входът за събитието ще е свободен, поясни за Zapadno.com здравният медиатор към Община Трън Димитър Миланов.

Автори на театралната постановка са Здрава Каменова и Светльо Томов, музиката е на Павел Терзийски, а за сценографията и костюмите – се грижи актрисата Стефания Колева. “Вкусът на живота” се реализира с подкрепата на Национален фонд “Култура”. Продуцент е Център АЛОС, става ясно от информация за моноспектакъла.

Наталия Цекова е първата ромка, която е завършила висшето училище за театрално изкуство. Завършила е специалност “актьорско майсторство“ в класа на професор Здравко Митков. Актрисата е завършила и магистратура “Публична реч“ в Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”.

Снимка: “Вкусът на живота”

Виж също...

Loading...