Първокласниците от училището в Брезник получиха значки за инспектори по коланите след посещение на полицаи и разговор на тема за пътната безопасност

Беседа за пътната безопасност се е провела в средно училище “Васил Левски” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Беседата е част от кампанията „Инспектори по коланите“, организирана от Областна дирекция на МВР-Перник със съдействието на Регионално управление на образованието-Перник и пернишко предприятие. Кампанията стартира в началото на месец април и ще обхване всички първокласници от учебните заведения на територията на област Перник. Целта и е да насърчи отговорността на родителите към децата по време на движение и използването на предпазни колани в автомобилите.

В края на месец април пред ученици от I “a” и I “б” клас се е провела беседа, в която са участвали представители на полицията. Служителите на реда са проверили знанията на първокласниците чрез въпроси за пътната безопасност. След края на мероприятието на децата са им били връчени значки “Инспектор по коланите”, поясниха за Zapadno.com от учебното заведение.

Снимка: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...