Времето във вторник ще бъде динамично, по планините ще духат силни южни ветрове, а в някои части от страната температурите ще достигат 28 градуса

Във вторник ще духат силни южни ветрове в планините. Валежи с гръмотевици ще има в югозападните, западните и югоизточни части от страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури са от плюс 15 до 9 градуса, по Черноморието 12 – 13 градуса. Времето ще бъде динамично, със значителна облачност, и ветровито по планините. С отслабване на вятъра във височина, късно следобед и през нощта ще превали в западните и южните райони, с по-интензивни валежи и прегърмявания в Югозападна България.

Вятърът ще бъде до умерен от югоизток със скорости до 25 километра в час. По високите части на планините ще духат силни ветрове от юг, със затопляне по северните склонове със скорости до 65 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 17 до 23 градуса, на север от планините във Велико Търново и Русе до 27 – 28 градуса, по Черноморието 17 – 19 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...