Максималните температури в сряда ще са от 19 до 24 градуса, времето ще е ветровито, със значителна облачност и валежи с летен характер

В сряда ще има гръмотевични бури в Западна и в Южна България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 15 до 10 градуса, по Черноморието 13 – 14 градуса. Времето ще бъде ветровито, със значителна облачност и валежи с летен характер. Гръмотевични бури и условия за градушки ще има в Югозападна и в Южна България. Защитени от валежите ще бъдат населените места от Добруджа.

Вятърът ще бъде умерен от изток със скорости до 30 километра в час. По високите части на планините ще духат силни ветрове от изток-югоизток със скорости до 65 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 19 до 24 градуса, по Черноморието 18 – 19 градуса.

Времето в Европа

Влажни въздушни маси от запад ще се придвижват към Балканите. Топли южни ветрове за кратко ще повишат температурите у нас, а през следващите дни слабо ще захладнее. В западните и в южните райони ще има повече валежи. Сумарно до четвъртък ще достигат до 50 – 60 литра на квадратен метър. Над континента по-интензивни дъждове се очакват в Полша, в Чехия и в Източна Германия. Другият център на интензивни дъждове с летен хактер ще бъде над Южна Италия и над западните части от Балканския полуостров.

Времето през следващите дни

В четвъртък от запад на изток ще преминават бързо облачни вълни. Следобед ще вали и гърми в северните и в източните райони, по-съществено в Централна Дунавска равнина и в Добруджа. В края на седмицата ще има повече слънце. В петък ще прегърмява в центраните райони, а в събота в Западна България и на изток над Добруджа.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...