Навръх 24 май в центъра на Брезник ще бъдат отличени 7 абитуриенти-отличници, както и учители, културни дейци и музейни работници

За поредна година в град Брезник на 24 май ще бъде отбелязан Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, предаде репортер на Zapadno.com.

В програмата се предвижда шествие от гимназията в града до площада, където ще се състои тържествената програма. Шествието ще стартира в 10:30 часа и ще започне от двора на средно училище “Васил Левски”. Участие в него ще вземат ученици и преподаватели от от брезнишката гимназия, основно училище “Христо Смирненски” в село Ноевци, както и деца и учители от детска градина “Брезица”, поясни заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Процесията ще завърши на централния градски площад, където от 11 часа пред народно читалище “Просвещение-1870” ще стартира тържествена програма. Участие в нея ще вземат училищата в Брезник и Ноевци, детска градина “Брезица” и самодейци от народно читалище “Просвещение-1870”.

На отбелязването на празника ще се извърши предаване и приемане на училищното знаме. Освен това ще бъдат наградени 7 абитуриенти, които завършват средното си образование с отличен успех. Отличени ще бъдат и представители на училищата по решения на педагогическите съвети за успешна педагогическа дейност през учебната година. От всяко едно читалище в общината ще се наградят културни дейци по решения на читалищните настоятелства. Наградени ще са и музейни работници по решение на ръководството на Общински исторически музей-Брезник, отбеляза още заместник-кметът Мария Добревска.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...