Община Брезник дава близо 200 хиляди лева за геоложко проучване и инвестиционен проект за укрепване на свлачища в селата Конска и Слаковци

За изработване на проектно-проучвателни работи, включващи инженерно-геоложко проучване и инвестиционен проект за укрепване на свлачища на територията на община Брезник, се търси фирма-изпълнител. Прогнозната стойност за дейностите е 165 000 лева без включен ДДС или 198 000 лева с ДДС, които сe предоставят от Министерство на регионалното развитие и благоустройството, съгласно сключени споразумения по обособени позиции, предаде репортер на Zapadno.com.

За възлагане на дейностите Община Брезник е обявила обществена поръчка, която е по две обособени позиции. Едната позиция е за укрепване на свлачище в землището на село Конска, а другата е за укрепване на свлачище в землището на село Слаковци. Цялостното изпълнение на предмета и за двете обособени позиции не може да е по-дълго от 30 ноември 2023 година, уточняват от Община Брезник.

Свлачището в село Конска се намира в имот с площ 16 053 квадратни метра, който е в местността “Вървище”. Свлачището в село Слаковци е в местността “Кръст” и е в имот с площ 8 799 квадратни метра.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...