Трънчани честват празника за 24 май и изпращат абитуриентите от Випуск ‘2023 в един и същи ден

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, който се отбелязва на 24 май, ще бъде честван в град Трън с тържествена програма, предаде репортер на Zapadno.com.

Отбелязването ще стартира в 10:30 часа с шествие от средно училище “Гео Милев”. Участие в него ще вземат училището, детска градина “Ален мак” и Център за обществена подкрепа “Дъга”. Шествието ще обиколи площада в града и ще завърши пред народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895”, където от 11:00 часа ще стартира тържествена програма, поясни заместник-кметът на община Трън Десислава Димитрова.

Пред читалището ще бъде издигнато знамето на Република България. Кметът на община Трън Цветислава Цветкова ще отправи приветствие жителите и гости на града. Участие в програмата ще вземат детската градина, Центъра за обществена подкрепа, училището и самодейци към читалището.

По-късно същия ден с автошествие ще бъдат изпратени и абитуриентите от Випуск ‘2023 на средно училище “Гео Милев”. Шествието с автомобили ще стартира от бански път и ще завърши в центъра на град Трън. Предстои да се уточни точният час за изпращането на зрелостниците, каза още заместник-кметът Десислава Димитрова.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...