Контрол на площадките за игра в Трънско да се извършва веднъж на 3 месеца предвижда план, който трънските общински съветници ще разглеждат

План за контрол и поддържане на площадките за игра на територията на община Трън ще бъде разглеждан от Общински съвет-Трън на предстоящо заседание, насрочено за 25 май, предаде репортер на Zapadno.com.

Документът е разработен на основание член 67 от Наредба № 1 от 12 януари 2009 година за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. За обществено достъпните площадки за игра, чиито стопани са Общините съставеният план и неговото изпълнение подлежат на контрол от Общинските съвети, пояснява кметът на Трън в докладната до трънските общински съветници.

Планът цели да се подобри безопасността на обществено достъпните площадки за игра, разположени на територията на община Трън. В съответствие със законовите изисквания такъв контрол ще се извършва периодично и годишно. Периодичният контрол ще се извършва веднъж на 3 месеца, до 30-то число на всяко тримесечие. Отговорни лица ще бъдат заместник-кметовете на община Трън или определено от него лице за площадки за игра с административен адрес в град Трън, както и кметските наместници на населени места според административния адрес на площадката за игра.

Годишният контрол ще се извършва веднъж на 12 месеца за включени в приложение площадки за игра. За този вид контрол кметът на община Трън ще възлага на лицензиран орган за контрол извършването на пълна и подробна проверка на общото ниво на безопасност на площадките за игра на територията на Трънско.

Финансовите средства за осъществяване на контрола ще бъдат осигурявани от общинския бюджет. За премахване на установените опасности и рискове за безопасната експлоатация на площадките за игра могат да бъдат предприети технически, организационни и информационни мерки (табели и означения), пише още в плана.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...