Общинските съветници на Брезник ще решават дали кметът да сключи договор за продажба на имот в града за 18 246 лева и 80 стотинки

Утвърждаване на пазарна оценка и сключване на договор за продажба на поземлен имот в град Брезник ще разглеждат брезнишките общински съветници на заседание, което е насрочено за тази седмица, предаде репортер на Zapadno.com.

Поземленият имот е с площ 754 квадратни метра и се намира на улица “Нестор Петров” в града. Върху имота е изградена двуетажна масивна жилищна сграда на основание одобрен архитектурен проект от 4 юни 1984 година и строително разрешение, издадено със същата дата и година. Отстъпено е право на строеж с договор от 23 май 1984 година, пише в докладната от кмета на община Брезник до общинските съветници.

Кметът на Брезник посочва още, че според подзаконовите нормативни актове в Закона за общинската собственост, продажбата на земя – частна общинска собственост на собствениците на законно построена сграда в общински поземлен имот, се извършва без търг или конкурс. Лицензиран оценител е изготвил пазарна оценка за имота, според която той е оценен на стойност 18 246 лева и 80 стотинки. Данъчната оценка на имота е 7 781 лева и 30 стотинки, пише още докладната.

Предложението на кмета до Общинския съвет е да бъде взето решение, с което да се утвърди пазарната оценка на въпросния имот в размер на 18 246 лева и 80 стотинки или 24 лева и 20 стотинки на квадратен метър, които са облагаеми с ДДС. Към решението е добавено и упълномощаване на кмета на община Брезник да сключи договор за продажбата на имота.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...