Утрото на 24 май ще бъде слънчево, с краткотрайни мъгли по поречията, в следобедните часове ще превалява и прегърмява в някои части от страната

В сряда, 24 май, следобед ще има валежи на запад, а на изток ще бъде слънчево, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 14 до 9 градуса, по Черноморието до 13 – 15 градуса. Сутринта над страната ще бъда предимно слънчево, с краткотрайни мъгли по поречията. Предиобед от север ще се заоблачи. С подсилен дневен ход облаците ще се увеличават. Следобед ще превалява и прегърмява главно в западните и в източни райони. На юг от Кюстендил и Благоевград има условия за слаби градушки.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от север-североизток със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, в южните райони до 25 градуса, по Черноморието до 23 – 24 градуса.

Времето в Европа

Влажни въздушни маси едновременно от запад и от изток ще се засрещат над България. През следващите дни в балканските страни с честите валежи слабо ще захладнее. Над континента по-интензивни дъждове се очакват по цялото Средиземноморие, в централноевропейските страни, в Чехия, в Унгария и в Западна Украйна. Интензивни дъждове с летен хактер се очакват над Италия.

Времето през следващите дни

В сряда ще вали и гърми главно в западните райони. В четвъртък ще бъде топло с температури от 22 до 27 градуса. Следобед ще вали над цялата страна, като по-интензивни ще бъдат дъждовете в западните и централните райони, с условия зя градушки. В петък интензивни валежи се очакват Централна България и по Черноморието със силни гръмотевични бури.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...