В петъчния ден ще има условия за градушки в Източна България, очакват се силни гръмотевични бури в някои райони от страната

В петък в Източна България ще има условия за градушки. Силни гръмотевични бури се очакват в централните и в източните райони на страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 16 до 11 градуса, по Черноморието до 15 – 16 градуса. Предиобед облачността над западните части от страната ще бъде разкъсана, до слънчево на изток. Бързо облаците ще се увеличават. Следобед ще превалява и прегърмява, главно в югозападнте и в източните райони, като и в Горнотракийската низина (в района на Пловдив и Стара Загора) има условия за силни гръмотевични бури и градушки.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса, в североизточните райони до 27 градуса, по Черноморието 21 – 24 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: pixabay.com

Виж също...

Loading...