Търсещи работа от област Перник хора атакуваха трудовата борса на дирекция “Бюро по труда”, близо 20 се договориха с работодатели – СНИМКИ

По-рано днес дирекция „Бюро по труда”-Перник организира и проведе трудова борса в сградата на Общински младежки дом в град Перник. Борсата бе открита в 10:00 часа от директора на „Бюро по труда”-Перник Росен Симеонов, съобщиха за Zapadno.com от дирекцията.

В борсата взеха участие 84 търсещи работа лица и 14 фирми от областите Перник и София от следните браншове: производство на електрически съоръжения, производство на фармацевтични и козметични продукти, производство на изделия от стомана, производство на изделия от метал, разпространение на филми и телевизионни предавания, търговия, ресторантьорство и обслужване в заведения за бързо хранене, спомагателни дейности в добива и преработка на въглища, кредитиране, отбрана и сигурност.

Дирекция „Бюро по труда”-Перник осигури специален щанд за запознаване на посетилите събитието търсещи работа лица с възможностите за работа в чужбина и работните места, заявени в сайта за работа в Европа EURES. Работодателите бяха запознати с начините за търсене на работници от Европейския съюз.

Присъстващите на борсата работодатели заявиха 53 свободни работни места. Борсата премина при добра организация, като беше осъществен директен контакт на търсещите работа лица с работодатели от различни браншове и предоставена възможност за договаряне сключването на трудови договори.

18 от търсещите работа бяха поканени от работодателите да депозират допълнително документи с цел постъпване на работа.

Разгледайте снимки от провелата се трудова борса:

Снимки: дирекция „Бюро по труда”-Перник

Виж също...

Loading...