Брезнишка фирма се разраства към Перник, където иска да произвежда и продава около 250 тона пелети на година

Брезнишката фирма “Граово Транс Лес” е обявила инвестиционно предложение за преработване на дървен материал и производство на пелети в имот в град Перник. Фирмата е регистрирана в град Брезник и се занимава с транспорт, дърводобив и други дейности, предаде репортер на Zapadno.com.

Фирмата възнамерява да закупи имот и производствено оборудване от друго юридическо лице. Намерението включва ремонт на производствената техника, след което ще стартира извършването на съответните дейности – преработка на дървен материал и производство на пелети от остатъчния материал. Имотът се намира в промишлената зона в град Перник, където са разположени цехове и производствени бази на други фирми. Площта на имота е 3 465 квадратни метра, а по вид се води производствен.

Производственият капацитет на линията за пелети ще е около 350 килограма на час. Прогнозните продажби годишно ще са около 250 тона пелети. Отпадъчният материал (трици), който ще бъде вложен ще е около 3 500 кубически метра годишно, става ясно от инвестиционното предложение до Регионалната инспекция по околната среда и водите-София.

Виж също...

Loading...