В неделя очакваните гръмотевични бури в западните райони ще бъдат слаби, по-съществени валежи ще има в Тракия и по Черноморието

В неделя по-съществени валежи се очакват в Тракия и по Черноморието, като очакваните гръмотевични бури ще бъдат слаби в западните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 16 до 11 градуса, по Черноморието до 15 – 17 градуса. Предиобед облачността над западните части от страната ще бъде разкъсана, до слънчево. Бързо облаците ще се увеличават. Следобед ще превалява и прегърмява, главно в югозападнте и в източните райони, като на юг от Благоевград има условия за силни гръмотевични бури и градушки.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса, в североизточните райони до 27 градуса, по Черноморието 22 – 24 градуса.

Времето в Европа

Мощни купести облаци ще се развиват над България и над Гърция. През следващите дни в балканските страни ще прегръмява и превалява, като в центраните и южни части от полуострова се очакват силни гръмотевични бури. Над континента по- интензивни дъждове се очакват в балканските страни страни, в Източна Украйна и Южна Русия. Интензивни дъждове с летен хактер се очакват над Италия.

Времето през следващите дни

В понеделник и във вторник следобедните валежи ще продължават да бъдат често явление у нас. От сряда ще захладнее.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...