На 29 май ще вали и прегърмява в цялата страна, в някои райони се очакват силни гръмотевични бури и градушки

В понеделник по-съществени валежи се очакват в Тракия, като силни гръмотевични бури се очакват в югозападните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 16 до 11 градуса, по Черноморието до 15 – 18 градуса. Предиобед облачността над западните части от страната и по Черноморието ще бъде значителна, а в централните части ще бъде предимно слънчево. Бързо облаците ще се увеличават. По Черноморието ще превалява. Следобед ще вали и прегърмява в цялата страна, главно в югозападнте и в североизточните райони има условия за силни гръмотевични бури и градушки.

Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от изток-североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса, в североизточните райони до 27 градуса, по Черноморието 21 – 23 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...