Времето през юни: Температури над 30 градуса се очакват в края на месеца, през който валежите и гръмотевичните бури ще бъдат често явление

Месец юни ще започне с валежи и захлаждане. Повече валежи, около 30 – 40 литра на квадратен метър, се очакват в централните южни райони в периода от 1 до 3 юни и дневни температури, достигащи от 19 до 24 градуса. От 4 до 6 се очакват повече слънчеви часове, затопляне (температури надвишаващи 25 градуса) и превалявания в планините и североизточните райони, съобщи Meteo Tv.

В края на първото десетдневие, от 7 до 10 юни отново краткотрайните дъждове ще бъдат често явление, с повече валежи в западните и централните райони и условия за силни гръмотевични бури и градушки.

Втора десетдневка

Нови превалявания ще има от 10 до 15 юни, по-съществени в западната половина от страната. От 16 до 18 по Черноморското крайбрежие ще се задържи предимно слънчево, а на запад ще има превалявания. Дневните температури ще достигат 25 – 29 градуса. От 18 до 20 юни се очакват валежи със захлаждане.

Трета десетдневка

В началото на третата десетдневка, от 21 до 26 юни над западните части от страната ще бъде предимно слънчево, а на изток ще има облаци и превалявания. В периода до 26 юни ще бъде хладно, с температури от 20 до 26 градуса. Вероятността за слънчево и по-топло време (температури над 30 градуса) е по-голяма в периода от 27 от 29 юни.

В края на месеца 30 юни има условия за силни гръмотевични бури в южните и североизточни райони, условия за градушки.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...