Общинското дружество „Водоснабдяване”-Брезник е на печалба с 10 хиляди лева, с която ще се погасят загуби от минали години

Годишният финансов отчет на общинското дружество „Водоснабдяване“-Брезник за 2022 година беше приет с 10 гласа “за” от брезнишките общински съветници по време на редовно заседание, което се проведе на 23 май, предаде репортер на Zapadno.com.

10 000 лева е печалбата на общинското дружество за миналата година. На заседание на комисии пред общинските съветници управителят на “Водоснабдяване”-Брезник е разяснил, че тези пари ще се прехвърлят за финансови загуби от минали години.

От началото на месец май “Водоснабдяване”-Брезник и ВиК-Перник са подписали протокол за погасяване на стари задължения към брезнишкото общинско дружество. Според документа на ВиК-Перник трябва да изплаща допълнително по 15 хиляди лева на “Водоснабдяване”-Брезник, за да се намалят натрупаните задължения. “Имахме една сага с ВиК. В края на 2022 година задълженията нараснаха на около 500 хиляди лева. След една нотариална покана за разплащане и евентуално съдебни дела и така нататък, стигнахме до това, че преведоха едни 100 хиляди лева по мое настояване. Впоследствие в началото на този месец подписахме протокол за ежемесечно плащане плюс 15 хиляди лева за старите задължения. Досегашният ни протокол беше за 5 хиляди лева”, каза управителят на “Водоснабдяване”-Брезник инженер Иван Ковачев.

В двустранното споразумение е разписано, че при неспазване на погасяването на задълженията, брезнишкото общинско дружество ще предприеме мерки за издължаване.

Виж също...

Loading...