Празник на Ерулския манастир между селата Ерул и Душинци: Жива музика, всенародно веселие и курбан, дарен от дарител за събора

Традиционният събор на Ерулския манастир “Света Троица” ще се състои на 4 юни (неделя), съобщи за Zapadno.com Венцислав Йоцев.

За празника ще пристигне отец Спиридон, който ще извърши водосвет и освети курбан за здраве на присъстващите. Курбанът се дарява от Мария Иванчева, която ежегодно прави този жест за събора на светата обител. Освещаването ще стартира в 12:30 часа. На поляните около манастира ще се проведе всенародно веселие, за което ще се погрижи жива музика.

Според православния календар на 4 юни тази година се отбелязва и осмата неделя след Пасха Петдесетница. Манастир “Света Троица”, който се намира в близост до пътя между трънското село Ерул и брезнишкото село Душинци. През 2017 година в Ерулския манастир бяха върнат 4 чудотворни икони, които в продължение на 20 години са отсъствали от светата обител. Тогава връщането на светините се превърна в голям църковен празник.

Снимка: Венцислав Йоцев

Виж също...

Loading...