Летни дъждове в западните райони на България се очакват в сряда, когато температурите ще са между 21 и 28 градуса

В сряда ще има летни дъждове в западните райони на страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 17 до 12 градуса, по Черноморието до 17 градуса. Предиобед облачността над страната ще бъде разкъсана, а над западните райони – значителна. В западната половина от страната през деня облаците ще се увеличават, а на изток ще намаляват до слънчево. Следобед ще превалява и прегърмява, главно в западнте райони.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 21 до 26 градуса, в североизточните райони до 27 – 28 градуса по Черноморието 21 – 25 градуса.

Времето в Европа

Мощни купести облаци ще се развиват над България и над Гърция. През следващите дни в балканските страни времето ще се задържи с развитие на мощни купести облаци, с прегръмявания и превалявания, като в центраните части от полуострова се очакват силни гръмотевични бури. Над континента по-интензивни дъждове се очакват в страните около Алпите, над Южна Франция и в Източна Украйна.

Времето през следващите дни

От сряда слабо ще захладнее с повече валежи и гръмотевици в Западна България. В четвъртък ще превалява в югозападните райони, а на изток облаците ще намаляват до слънчево. В четвъртък и в петък се очакват превалявания в планините от Западна България.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...