Рекорден брой деца от община Брезник ще се качат на сцената в брезнишкото читалище за спектакъла на детска градина “Брезица”

В навечерието на Деня на детето – 1 юни, в брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” ще се състои традиционния спектакъл на детска градина “Брезица”. Тази година участие в него ще вземат рекорден брой деца, съобщи за Zapadno.com директорът на детската градина Емилия Алексова.

Утре, 31 май, ще се проведе последната репетиция преди спектакъла, който ще бъде открит в 17:30 часа. Около 160 деца и 27 учители от подготвителната група, групата в село Ноевци и всички други групи към детското заведение ще се изявят на сцената на читалището в Брезник. “Тази учебна година децата са 176. Единствено децата от яслена група няма да участват и няколко деца от първа група, които са твърде малки. Самите те прецениха, че не искат да присъстват на сцената, но ще са вътре в залата и ще наблюдават”, каза Емилия Алексова.

Надсловът на спектакъла е “Вярваме в доброто”, а за декора голямо съдействие оказва брезничанинът Божидар Пантев, който е и част от колектива на читалището в Брезник. “Божо е най-големият ни приятел и най-големият ни помощник. Няма спектакъл, който да сме направили без неговото участие. Безкрайно инициативен, можещ и прекрасен човек е”, каза още директорът на детска градина “Брезица”.

Входът ще бъде само с покани, които са връчени на родители, роднини и официални гости на спектакъла.

Виж също...

Loading...