Абитуриентите от брезнишката гимназия с интерес към матурата по английски език, а всички зрелостници в Трън писаха по география и икономика

Общо 29 зрелостници от средните училища в градовете Брезник и Трън са се явили на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература, който се проведе на 19 май тази година, предаде репортер на Zapadno.com.

На матурата по български език и литература в средно училище “Васил Левски” в град Брезник са се явили 21 зрелостници. На задължителния държавен зрелостен изпит по този предмет в средно училище “Гео Милев” в град Трън са се явили 8 зрелостници.

Вторият държавен зрелостен изпит, който се проведе на 23 май и бе по избираем от зрелостниците предмет, са се явили общо 23 ученици в брезнишката гимназия и 8 в трънското средно училище. Най-много зрелостници в средно училище “Васил Левски” в Брезник или 10 са писали на матурата по английски език (ниво В1). Други 6 в същото училище са избрали предмета “Биология и здравно образование”, а още 7 зрелостници са писали по информационни технологии. В средно училище “Гео Милев” в град Трън всичките 8 абитуриенти са избрали да пишат по география и икономика, поясниха за Zapadno.com от Регионално управление на образованието-Перник.

На националното външно оценяване по български език и литература за четвъртокласници в брезнишката гимназия са се явили 25 ученици, в трънското училище 23 и 6 ученика в ноевското основно училище. На националното външно оценяване по математика за четвъртокласници в училището на Брезник са се явили 23 ученици, в трънската гимназия още 23-ма и 6 ученика в учебното заведение в брезнишкото село Ноевци.

Няма установени нарушения и анулирани изпитни работи. Резултатите от държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване се очаква да бъдат готови до 9 юни.

На 13 юни ще се проведе националното външно оценяване по български език и литература за учениците от VII и X клас. На 16 юни ще бъде външното оценяване по математика. На 17 юни пък ще е оценяването по чужд език, а на 19 юни е измерването на дигиталните компетентности.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...