В Деня на детето предиобед времето ще бъде слънчево, в следобедните часове облаците ще се увеличават с дъждове в планините от западните райони

В четвъртък ще има летни дъждове в планините от западните райони на България, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 17 до 12 градуса, по Черноморието до 16 градуса. Предиобед облачността над страната ще бъде незначителна до слънчево. В западната половина от страната през деня облаците ще се увеличават, а на изток ще ще се задържи малко облачно до слънчево. Следобед ще превалява и прегърмява, главно в западните райони.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от североизток със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, в североизточните райони до 27 – 28 градуса, а по Черноморието 22 – 25 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: народно читалище “Гюрга Пинджурова-1895” – архив

Виж също...

Loading...