Стартира ремонтът на улица “Александър Филипов” в Брезник, който се извършва от брезнишка фирма – СНИМКИ

От началото на тази седмица стартира ремонтът на част от улица “Александър Филипов” в град Брезник, предаде репортер на Zapadno.com.

Ремонтът се извършва от брезнишката фирма “Нивел Строй”, която през 2022 година спечели обществената поръчка за изпълнение на дейностите по обновяване на улицата. Предвидени за ремонт са малко над 840 метра от улицата, която е с обща дължина близо 1 километър и половина. Обновена ще бъде отсечката на улицата от кръстовището и с улица “Цвета Лумбарова” до кръстовището с улица “Строител”.

В проекта е заложена подмяна на тротоари, тръбни канали и други дейности. С фирма-изпълнител е извършен обход на участъка, който ще се ремонтиран, за да се маркират сградните отклонения и други предварителни дейности, поясни за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Иван Бъчваров.

Фирма “Нивел Строй” трябва да извърши ремонтните дейности за 976 938 лева и 44 стотинки без включен ДДС или 1 172 326 лева и 13 стотинки с ДДС.

Дейностите по ремонта стартираха от отсечката между кръстовището при главния вход на средно училище “Васил Левски” и кръстовището с улица “Георги Ив. Бунджулов”. На място са техника и работници, които с бързи темпове извършват подготовката на трасето, което се ремонтира, увери се лично репортер на Zapadno.com.

Вчера служители на Община Брезник демонтираха част от пътните знаци и елементи по улица “Александър Филипов”, за да не пречат на дейностите.

Разгледайте снимки от ремонта на улица “Александър Филипов” в Брезник:

Виж също...

Loading...