Лисица застана на входа на частен дом в село Кошарево без да се притеснява от човешкото присъствие – СНИМКИ

В последно време зачестяват случаите на забелязани в населените места диви животни, които обикновено бягат от човешкото присъствие. Последният такъв пример е от брезнишкото село Кошарево, където бе заснета лисица, съобщиха за Zapadno.com местни хора.

Лисицата е била забелязана пред входната врата на частен дом в селото. Видът и събудил съжаление в хората, които са видели, тъй като изглеждала изтормозена. Освен това дивото животно не се стреснало от човешкото присъствие, което било на метри от нея.

Обикановено тези хищници бягат от хората, освен в случаите когато са болни от бяс. Тогава са опасни и могат да нападнат човек. Но тази лисица в Кошарево не била болна, а по-скоро гладна и изтощена, уверяват кошаревци. След няколкоминутно вторачване животното избягало от входната врата и продължило своя път в търсене на препитание.

Лисиците са всеядни животни и се хранят с гризачи, плодове, червеи, мърша, яйца и други. Дължината на тези хищни бозайници достига до 80 сантиметра. Теглото при възрастните женски рядко надвишава 5 килограма и половина, а при мъжките екземпляри е до 7 килограма.

Разгледайте снимки от заснетата в село Кошарево лисица:

Виж също...

Loading...