Още 741 лева за изографисването на църквата в Ноевци, за която от днес на три места в селото се събират дарения

На 1 юни фоданция “Бъдеще за Ноевци” е отворила двете дарителски кутии за събиране на средства за изографисването на храм “Свети Николай Чудотворец” в село Ноевци, съобщиха от организацията.

Двете дарителски кутии са поставени в пекарна “Калина” и кафе “Малибу” в центъра на населеното място. Събраните дарения от двете кутии са в размер на 741 лева и 2 стотинки. “❤️Благодарим на всеки, който е дарил ❤️“, добавиха от фондацията в село Ноевци.

От днес, 2 юни, дарителски кутии вече са поставени на няколко места в селото – в пекарна “Калина”, където от Боряна Цветкова може да се научи повече за църквата и изографисването и, в кафе “Малибу” и в магазина на Слави и Миглена. “Нека се обединим и ЗАЕДНО да направим църквата такава, каквато ЗАСЛУЖАВА да бъде”, добавиха от фондация “Бъдеще за Ноевци”.

Изографисването се извършва от художника от Перник Красимир Асенов, който работи и по изписването на храм “Свети Георги Победоносец” в град Брезник. В църквата в Ноевци вече е изобразен образът на Исус Христос.

Дарения за изографисването се събират и чрез дарителската банкова сметка на фондация “Бъдеще за Ноевци”.

Дарителска банкова сметка:

BG98FINV91501017588502

Първа Инвестиционна Банка

Снимка: фондация “Бъдеще за Ноевци”

Виж също...

Loading...