Читалищният театър на Брезник ще представи пред брезнишката публика комедийна постановка в средата на месец юни

Читалищният театър “Леонид Суботинов” подготвя постановка, която ще бъде представена в средата на месец юни, съобщи за Zapadno.com секретарят на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” Борис Борисов.

Постановката е озаглавена “Луда нощ по френски”, като оригиналното заглавие е “Анна Бижуто”. Пиесата е написана от френския драматург Марк Камолети. “Постановката е комедия и е много интересна. Приканвам всички да дойдат да я гледат. Повече подробности няма да издавам”, каза секретарят на читалището Борис Борисов.

Комедията ще се играе на сцената в големия салон на читалището на 15 юни от 19:00 часа, като входът ще бъде с билети. Ролите ще бъдат изиграни от артистите Милен Миланов Димитър Ангелов, Ивета Марианова, Симона Рангелова-Павлова и Ваня Филипова. Режисьор на постановката е Борис Борисов. Сценографията е на Божидар Пантев. За костюмите се грижи Милена Цветнова, а музикалното оформление е на Васил Андреев. Съдействие за постановката оказват и другите служители от колектива на читалището.

Репетициите за “Луда нощ по френски – Анна Бижуто” са стартирали в края на месец февруари тази година. “Атмосферните условия много не позволяваха и затова се забавихме. Беше планирана да я изиграем за 11 май, но просто времето ни изненада. Затова преценихме, че е най-добре да я играем на 15 юни. Постановката не е играна на брезнишка сцена. Играна е на международния фестивал в Тополовград от състава на Вършец и на още едно място, но нямам спомен. За масовата публика не е много известна, но е приятна. Актьорите-самодейци се справят добре”, сподели Борис Борисов.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...