Смелост под дъжда: Танцьорите от детски танцов състав “Граовчета” впечатлиха на фестивала в Дивотино – ВИДЕО

Два танца под дъжда изиграха на националния детски фестивал “Чичо Стоян” танцьорите от детски танцов състав “Граовчета” към сдружение “БрезиЯна” с ръководител Яна Кираджиева, предаде репортер на Zapadno.com.

Фестивалът се проведе на площада в пернишкото село Дивотино. През сцената преминаха над 600 участници от детски градини, училища, читалища, сдружения и центрове за подкрепа за личностно развитие. Председател на журито на фестивала бе Милена Любенова от „Института за етнология и фолклористика с етнографски музей“ при Българска академия на науките и членове хореографът и собственик на “Майсторите на танца” Красимир Димитров и музикантът и композитор Светлин Къслев.

Детски танцов състав “Граовчета” представи два танца малко след 17 часа, когато в центъра на селото заваля дъжд. Съставът представи танците с танцьори две възрастови групи – от 4 до 6 години и от 7 до 10 години. Водещият на фестивала Иванка Василева поясни, че малката възрастова група на “Граовчета” са най-малките танцьори на “Чичо Стоян”. Граовчетата, ръководени от Яна Кираджиева, изпълниха ръченица и “Джиновско хоро”. В паузата между двете изпълнения Иванка Василева възкликна: “Трябва да ви кажа, че ще се разплача след малко, защото в този дъжд едни 4-годишни деца играят под дъжда. Спираме. Спираме за минутка”, каза Иванка Василева. Тогава хореографът на формацията Яна Кираджиева даде знак, че въпреки дъждовните капки, втората възрастова група на “Граовчета” ще изпълни своя танц.

Вижте как детски танцов състав “Граовчета” се изявиха на фестивала “Чичо Стоян” в Дивотино:

Виж също...

Loading...