Билетите за постановката “Луда нощ по френски” (“Анна Бижуто”), която ще се играе на брезнишката сцена, ще бъдат в продажба от 12 юни

Няколко дни преди представянето на комедията “Луда нощ по френски” (“Анна Бижуто”) на сцената на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” ще бъдат пуснати в продажба билетите, съобщиха от читалищната институция.

Пиесата е написана от френския драматург Марк Камолети. Комедията ще се играе на сцената в големия салон на читалището в Брезник на 15 юни от 19:00 часа. Ролите ще бъдат изиграни от артистите Милен Миланов Димитър Ангелов, Ивета Марианова, Симона Рангелова-Павлова и Ваня Филипова. Режисьор на постановката е Борис Борисов. Сценографията е на Божидар Пантев. За костюмите се грижи Милена Цветнова, а музикалното оформление е на Васил Андреев. Съдействие за постановката оказват и другите служители от колектива на читалището. Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 12 юни (понеделник). Билетната каса ще бъде на входа за библиотеката към читалището.

“Луда нощ по френски” с оригиналното заглавие “Анна Бижуто” е комедия на ситуациите, в която недоразуменията между съпруг, съпруга и любовниците им, водят до комични и непредвидими ситуации. Това е една динамична въртележка, изпълнена с хумор и забавни моменти. В главната роля е икономката Анна. Тя попада във водовъртеж от случки, в които една неочаквана “командировка” изпразва дома, а в същото време той се оказва населен от две любовни двойки. Анна обаче е истинско “бижу” и успява да постави нещата на мястото им, извличайки от това финансова полза за себе си. Икономката виртуозно се справя със заплетената ситуация и не позволява двойките да се засекат.

Снимка: самодеен читалищен театър “Леонид Суботинов”

Виж също...

Loading...