Излезе от печат книгата “Памет за Брезнишка и Трънска околия (1878 – 1944)”, в която са включени кметовете и помощник-кметовете в миналото

Книгата “Памет за Брезнишка и Трънска околия (1878 – 1944)” излезе от печат. Изданието излезе от печат в края на месец май, съобщи за Zapadno.com авторът на книгата Румен Иванов.

В книгата може да се открие информация за административното деление, Брезнишки градски общински съвет, кметове и помощник-кметове на Брезник, кметове и помощник-кметове на град Трън и на селските общини в Трънска околия, както и други интересни факти от периода 1878 – 1944 година.

През месец март тази година читателите на Zapadno.com научиха, че предстои издаването на книгата. Специално внимание в нея е отделено на кметовете в Брезнишко и Трънско от 1883 до 1944 година. Прочетете още по темата в публикацията: Кои са били кметовете на Брезник и Трън от 1883 до 1944 година и колко време е било нужно да бъдат открити?

Издаването на книгата се реализира с финансовата подкрепа на Община Брезник. Предстои да се уточни кога официално ще бъде представена книгата. Екземпляри от изданието ще бъдат предоставени на библиотеките, читалищата и музея в Брезник, поясни за Zapadno.com заместник-кметът на община Брезник Мария Добревска.

Книгата е издадена от издателство “Изток-Запад”.

Снимка: Василка Валериева

Виж също...

Loading...