Младите полицаи на Брезник закриха учебната година с урок по безопасност – СНИМКИ

Детско полицейско управление-Брезник със заключително занятие за учебната 2022/2023 година, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Перник.

Безопасност на движението по пътищата бе последната тема, залегната в обучителния план на Детско полицейско управление- Брезник за учебната година. Лектори по темата бяха началник отдел „Охранителна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Перник комисар Йордан Дундаков и началник сектор „Пътна полиция“ главен инспектор Симеон Георгиев. Децата, които един ден ще бъдат обучители на свои връстници бяха запознати с правила за движение по пътищата, пътните знаци, задълженията на водачите на моторни превозни средства и пътниците, участващи в движението.

Идеята на програмата е децата, забавлявайки се, да усвоят различни, интересни и полезни неща, които да им помогнат да вземат правилните решения в трудни ситуации, да се справят с различни предизвикателства – вкъщи, в училище, на улицата и в планината, да знаят своите права и отговорности пред обществото, да се научат да работят в екип, да проявяват уважение и толерантност към различните от тях. Целта на програмата е ранна превенция на подрастващите; утвърждаване на ценностно отношение към законите в страната; изграждане на гражданска позиция и развитие на гражданска компетентност; стимулиране на прилежност и инициативност, както и повишаване на доверието към институциите.

Четвъртото издание на Детско полицейско управление-Брезник стартира в навечерието на професионалния празник на българската полиция – 8 ноември 2022 година, Арахангеловден. 33 деца от III клас на брезнишкото средно училище Васил Левски“ са участниците в двугодишната програмата. Началото бе дадено в тържествена обстановка, в присъствието на директорът но Областна дирекция на МВР-Перник старши комисар Павел Млеканов, представители на Община Брезник, училищното ръководство, много гости и родители.

Инициативата е под егидата на кмета на община Брезник Васил Узунов и под патронажа на старши комисар Павел Млеканов.

Разгледайте снимки от последното занятие на Детското полицейско управление в Брезник:

Снимки: Областна дирекция на МВР-Перник – пресцентър

Виж също...

Loading...