В петък условия за градушки ще има в северозападните райони и на юг от Благоевград, в Източна България валежи не се очакват

В Западна България ще има валежи, с условия за градушки в района на Монтана и на юг от Благоевград, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 17 до 11градуса, по Черноморието до 15 – 17 градуса. Предиобед над страната ще има разкъсана облачност, бързо увеличаваща се от запад. Следобед облачността ще се увеличава. Следобед ще превалява и прегърмява в западните райони, с условия за гръмотевични бури и градушки в сереверозападните райони. В Източна България валежи не се очакват.

Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от север със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, в североизточните райони до 29 градуса, а по Черноморието 23 – 24 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...