Анелия и Румяна Попова ще пеят на Граовския събор “Видовден”® в Брезник, който ще бъде открит от “Майсторите на танца”

“Майсторите на танца” ще открият Граовския събор “Видовден”®, съобщиха от Община Брезник.

Тазгодишното издание на Граовския събор “Видовден”® ще се проведе на 23, 24 и 25 юни. Първата проява, свързана с празника, ще стартира в 10:00 часа на 23 юни. Тогава пред изложбена сграда “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник ще се проведе детски пленер на тема “Видовден”. В 20:30 часа на централния градски площад в Брезник ще бъде открита програмата по отбелязването на Граовския събор “Видовден”®. В 20:45 часа спектакъл ще представят “Майсторите на танца”. Около 22:45 часа ще бъдат пуснати фойерверки.

На 24 юни от 10:00 часа на спортен комплекс “Чорни” ще се проведат традиционните турнири по футбол и волейбол за деца и ветерани. В 11:00 часа пред изложбена сграда “Военен клуб” спортен клуб “Ороши-Брезник” ще демонстрира карате киокушин. В 14:00 часа на същото място ще стартира фолкорна програма със самодейци. От 20:00 часа на централния градски площад концерт ще изнесат поп-фолк певицата Анелия и фолкорната певица Румяна Попова.

На 25 юни от 9:00 часа в храма “Свети Георги Победоносец” ще бъде отслужена тържествена литургия.

Граовският събор “Видовден”® е запазена марка на Община Брезник и е голямото културно събитие заедно с маскарадния фестивал “Сурова”. Автор на логото на събора е творецът Филип Седефчев от брезнишкото село Садовик (1935 – 2021).

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...