Танците под дъжда на децата към сдружение “БрезиЯна” им спечелиха второ място на фестивала “Чичо Стоян”

Двете възрастови групи на детски танцов състав “Граовчета” с ръководител Яна Кираджиева към сдружение “БрезиЯна” са сред наградените от националния детски фестивал “Чичо Стоян” в пернишкото село Дивотино, видя Zapadno.com.

На фестивала детски танцов състав “Граовчета” представи два танца с танцьори две възрастови групи – от 4 до 6 години и от 7 до 10 години. Тяхното участие бе оценено от жури с председател Милена Любенова от „Института за етнология и фолклористика с етнографски музей“ при Българска академия на науките и членове хореографът и собственик на “Майсторите на танца” Красимир Димитров и музикантът и композитор Светлин Къслев. Прочетете още по темата в публикацията: Смелост под дъжда: Танцьорите от детски танцов състав “Граовчета” впечатлиха на фестивала в Дивотино – ВИДЕО. Участието на танцьорите от “Граовчета” е оценено с второ място в раздел “Танцови формации и колективи”. Наградите са плакет и диплом.

“Танците под дъжда ни донесоха 2ро място. Смелите танцьори не се уплашиха от дъжда и изиграха своите танци. Вълнуващ и запомнящ се ден за децата от ДТС” Граовчета”, каза за Zapadno.com ръководителят на формацията Яна Кираджиева.

Виж също...

Loading...