На 13 юни в Западна България ще има валежи, с условия за градушки в някои райони, в източните части на страната облачността ще намалява

Във вторник в Западна България ще има валежи, с условия за градушки в района на Монтана и Плевен, както и на юг от Благоевград, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 15 до 10 градуса, по Черноморието до 15 – 16 градуса. Предиобед над западните и над източните части от страната ще има облачност, до слънчево в централните райони. Преваляванията по Черноморието ще спират. Следобед облачността от запад ще се увеличава, а в Източна България ще намалява. Ще превалява и прегърмява в западните райони, с условия за гръмотевични бури.

Вятърът ще бъде слаб от север-североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от юг-югоизток със скорости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса, в северозападните райони от 16 до 21 градуса, а по Черноморието 24 – 26 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...