Читалищата на селата Сопица и Долна Секирна ще се изявят на четвъртия фолклорен фестивал “На мегдано у Драгичево”

Четвъртото издание на фолклорния фестивал “На мегдано у Драгичево” ще събере над 550 участници в пернишкото село Драгичево. Сред участниците ще бъдат сдружение “БрезиЯна” от Брезник и читалищата на брезнишките села Сопица и Долна Секирна, съобщи за Zapadno.com главният експерт “Култура и духовно развитие” в Община Перник Иванка Василева.

Фолклорният фестивал ще се проведе на 17 юни с над 7-часова програма. Във фолклорния фестивал са заявили участие 553 участника, от областите Благоевград, София и Перник и 9 общини. Това са представители на 23 народни читалища, 5 училища, 3 детски градини, 2 неправителствени организации и 2 клуба. Общо 35 формации и индивидуални изпълнители ще се изявят на сцената в пернишкото село.

Този празник има за цел да поддържа  народните обичаи и  съхраняване националното ни културно богатство в неговото многообразие. Фестивалът се организира от народно читалище „Пробуда-1922“, кметство Драгичево и с подкрепата  на  Община Перник.

По програма в 14:35 часа трябва да стартира участието на народно читалище “Светлина-1932” в брезнишкото село Сопица. В 17:15 часа ще се изяви народно читалище “Иво Войвода-1928” в брезнишкото село Долна Секирна, а в 17:30 часа е участието на сдружения “БрезиЯна” от Брезник.

Снимка: Кристиян Ивайлов – архив

Виж също...

Loading...