В сряда в западната половина на България ще има гръмотевични бури, интензивни валежи се очакват в центраната част от Дунавската равнина, южно от Велико Търново

В сряда ще има гръмотевични бури в западната половина от страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 17 до 12 градуса, по Черноморието до 15 – 17 градуса. Предиобед над западните части от страната ще има облачност, до слънчево в източните райони. Следобед облачността от запад ще се увеличава. Ще превалява и прегърмява в западните райони. Интензивни валежи се очакват в центраната част от Дунавската равнина, южно от Велико Търново с количества до 30 литра на квадратен метър.

Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби ветрове от югозапад със корости до 20 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 21 до 27 градуса, в Горнотракийската низина, Ямбол и Хасково до 28 – 30 градуса, а по Черноморието 24 – 26 градуса.

Времето в Европа

Двата облачни вихъра с центрове над Португалия и над Испания, а другият с център над Полша и над Западна Украйна ще определят условия за интензивни валежи в южноевропейските страни. Облаците с по-интензивни валежи са над Южна Франция, над Италия и над западната част от Балканите. В Южна Украйна, около Одеса. В балканските страни времето ще се задържи с развитие на мощни купести облаци, с прегръмявания и превалявания, по-съществени в западните части от полуострова.

Времето през следващите дни

В четвъртък ще има повече слънце и превалявания в планинските райони. От петък започва нов валежен период, който ще обхване и събота и неделя.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...