Ще има ли паркинг бившата общинска болница в Брезник? Съветниците решават дали да се извърши процедура за удобството

Изготвяне на проект за частично изменение на подробрен устройствен план – улица и урегулиран поземлен имот по регулационния план на град Брезник, с който да се обособи паркинг, обслужващ болницата, ще разглеждат брезнишките общински съветници, предаде репортер на Zapadno.com.

Паркингът ще бъде обособен в двора на болницата и част от тротоара пред бившото здравно заведение. Проектът за него трябва да се съгласува с Агенция “Пътна инфраструктура”, тъй като изходът на паркинга ще бъде към улица “Владо Радославов”. Улицата е част от третокласен път 811, който свързва общините Сливница и Брезник. Това е причината да трябва да се изисква становище от Пътната агенция. Участъкът от тротоара, който ще бъде обхванат от бъдещия паркинг, пък е общинска собственост. Главният архитект на Община Брезник е дал положително становище за намерението да се изгради паркинг.

На 16 юни общинските съветници на Брезник ще се съберат на редовно заседание, на което трябва да вземат решение по темата за паркинга. Проблемът с паркирането на автомобили на тротоарите около бившата болница, а в някои случаи и на платното за движение, е от години. През 2017 година общинският съветник Янка Хранова направи предложение за изграждане на паркоместа за автомобили до бившата болница. Прочетете още по темата в публикацията: Общинският съветник Янка Хранова предлага да се изградят паркоместа за автомобили до бившата болница в град Брезник.

Община Брезник се е ангажирала с обновления по бившата общинска болница в града. Обособяването на парк за отдих в двора и саниране на сградата са двете актуални теми, които вече бяха разглеждани на заседания на Общинск съвет-Брезник.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...