В петък ще има нтензивни валежи в северозападните райони с количества до 30 литра на квадратен метър

В петък ще има гръмотевични бури с интензивни валежи в северозападните райони, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 18 до 13 градуса, по Черноморието до 18 – 19 градуса. Предиобед над западните части от страната ще има облачност с превалявания, а на изток бързо ще се заоблачи до слънчево в източните райони. Следобед облачността от запад ще се уплътнява. Ще превалява и прегърмява в западните и централните райони. Интензивни валежи се очакват в Северозападна България, в района на Видин до Лом с количества до 30 литра на квадратен метър, южно от София и западно от Благоевград до 35 литра на квадратен метър.

Вятърът ще бъде слаб предиобед от изток-югоизток със скорости до 20 километра в час, следобед от северозапад. По високите части на планините ще духат до умерени ветрове от юг със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 23 до 28 градуса, в Западна България 20 – 23 градуса, в Горнотракийската низина до 29 – 31 градуса, а по Черноморието 24 – 26 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...