За събота се очакват дъждове с проливен характер в някои райони на страната, максималните температури ще бъдат от 19 до 29 градуса

В събота ще има валежи и гръмотевици в западните и централните райони на страната, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 18 до 13 градуса, по Черноморието до 17 – 18 градуса. Над страната облачността ще бъде значителна. Предиобед ще вали над западната половина от страната, а следобед над източните райони и по Черноморското ни крайбрежие. Късно следобед над Западна България валежите временно ще спират. Облачността ще се задържи значителна. През нощта дъждовете по Черноморието постепенно ще спират, югозападните райони ще бъдат обхванати от нови валежни зони. Валежи с проливен характер и колечества между 30 и 40 литра на квадратен метър се очакват в района на Пазарджик и Пловдив.

Вятърът ще бъде слаб от запад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат слаби до умерени ветрове от север-северозапад със скорости до 25 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса, в северозападните райони 19 – 23 градуса, в Горнотракийската низина до 29 градуса, а по Черноморието 25 – 27 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...