Огромен зрителски интерес изкарва брезнишки артисти отново на сцената, за да изиграят “Луда нощ по френски” (“Анна Бижуто”)

Самодеен читалищен театър “Леонид Суботинов” отново ще изиграе постановката “Луда нощ по френски” (“Анна Бижуто”), съобщиха от брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”.

Комедийната постановка беше изиграна вчера на сцената в големия салон на читалището при огромен зрителски интерес. Това и причината след няколко дни артистите отново да влязат в ролите си на сцената. Преди първото представяне на “Луда нощ по френски” (“Анна Бижуто”) билетите са се изчерпали бързо, а е имало още желаещи да гледат постановката, но поради ограничения капацитет на местата в салона няма как да се пуснат допълнителни билети.

Новата дата за представяне на постановката е 20 юни (вторник) от 19:00 часа. Билетите са в продажба от днес. Същите се предлагат в стаята до ритуалната зала (входът откъм библиотеката на читалището), поясниха от културната институция.

Пиесата е написана от френския драматург Марк Камолети. “Луда нощ по френски” с оригиналното заглавие “Анна Бижуто” е комедия на ситуациите, в която недоразуменията между съпруг, съпруга и любовниците им, водят до комични и непредвидими ситуации. Това е една динамична въртележка, изпълнена с хумор и забавни моменти. В главната роля е икономката Анна. Тя попада във водовъртеж от случки, в които една неочаквана “командировка” изпразва дома, а в същото време той се оказва населен от две любовни двойки. Анна обаче е истинско “бижу” и успява да постави нещата на мястото им, извличайки от това финансова полза за себе си. Икономката виртуозно се справя със заплетената ситуация и не позволява двойките да се засекат.

Ролите се играят от артистите Милен Миланов Димитър Ангелов, Ивета Марианова, Симона Рангелова-Павлова и Ваня Филипова. Режисьор на постановката е Борис Борисов. Сценографията е на Божидар Пантев. За костюмите се грижи Милена Цветнова, а музикалното оформление е на Васил Андреев. Съдействие за постановката оказват и другите служители от колектива на читалището.

Снимка: народно читалище “Просвещение-1870”

Виж също...

Loading...