В неделя валежи се очакват в централните и в източните райони на България, интензивни ще бъдат в Добруджа и по Северното Черноморие

В неделя повече ще вали в централните и в източните райони, ще се задържи хладно, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 18 до 13 градуса, по Черноморието до 17 – 19 градуса. Над страната облачността ще бъде значителна с разкъсвания следобед над южните райони. Предиобед ще вали над западните и над източните части от страната. Следобед интензивни валежи се очакват в Добруджа и по Северното Черноморие, а на запад постепенно ще спират.

Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 21 до 27 градуса, в северозападните райони 19 – 23 градуса, а по Черноморието 24 – 27 градуса.

Времето в Европа

Време със значителна облачност и валежи се очаква по Средиземноморието и в централните територии от континента. Областите с по-интензивни валежи са в страните около Алпите, над Италия и над западната част от Балканите. Интензивни валежи ще има по линията Унгария – Полша. Проливни валежи се очакват у нас – в Западна България, с очаквани количества в югозападните райони до 30 литра на квадратен метър,
в Северна Гърция и около Солун.

Времето през следващите дни

В понеделник валежните зони ще бъдат съсредоточени в източната половина от страната. От вторник ще има повече слънце и високи температури.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...