Читалището в Горна Секирна чуква една година от учредяването с дарение от импресариото И. Григоров – СНИМКИ

Импресариото Иван Григоров направи ново дарение за брезнишкото село Горна Секирна, предаде репортер на Zapadno.com.

Дарението е от личната колекция на импресариото и ще обезпечи с музикална техника народно читалище “Победа-2022” в селото. Усилвател “Йамаха” и колони “Динакорд” вече са дарени на институцията, като предстои да бъдат дарени кабели, мишпулт и микрофон “Шур” от Иван Григоров. “Реших да помогна читалището и да го обезпеча с техника. Местните се радват повече от мен”, сподели за Zapadno.com дарителят и деятел за развитието на родното му село Горна Секирна.

Наскоро Иван Григоров дари 5 000 лева за местния храм “Свети Архангел Михаил”. С тази сума ще се изографисат стените на църквата.

Иван Григоров е шоумен с около 40-годишен опит и стаж в музикалните среди. Кариерата му започва през 1981 година и е един от първите имперасии в България. Той е организатори на редица концерти през годините, в които участия взимат известни български и чуждестранни изпълнители. Работил е и работи с имена като Диди Господинова, Вили Кавалджиев, Емил Димитров, Лили Иванова, Петя Буюклиева, Георги Христов, Васил Надейнов, Мустафа Чаушев, Глория, Нелина, Орхан Мурад, Ивана, Сашка Васева и други.

Народно читалище “Победа-2022” е учредено на 18 юни 2022 година. Инициативата за създаването му е на кметския наместник на село Горна Секирна Румен Николов, а идеята е подкрепена от над 60 човека, свързани с населеното място. За краткия период от своето учредяване културно-просветната институция на малкото планинско село дава заявки за работещо и опазващо традициите читалище. Последната инициативата се състоя в средата на месец май, когато местни жители имаха възможността да присъстват на прожекция на филма “Чалга”.

Разгледайте снимки от дарението за читалището в Горна Секирна:В публикацията са използвани снимки от архива на Zapadno.com и Иван Григоров

Виж също...

Loading...