Над 100 танцьори и певци от Брезнишко и Радомир ще представят фолклорната програма на Граовския събор “Видовден”®

Около 120 самодейци ще се включат във фолклорната програма на Граовския събор “Видовден”®, предаде репортер на Zapadno.com.

Фолкорната програма ще се проведе на 24 юни пред изложбена сграда “Военен клуб” към Общински исторически музей-Брезник. В 14:00 часа ще бъде даден старт на изявите на любители на танцовото и певческо изкуство от общините Брезник и Радомир.

Крайният за срок за подаване на заявки зс участие изтече в края на миналата работна седмица. В програмата участие ще вземат: детският танцов състав, танцов клуб “Калина” и вокалната група към брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870”; самодейци от читалищата на селата Слаковци, Велковци, Ноевци, Долна Секирна, Кошарево и Гигинци; вокална група “Меден глас” към средно училище “Васил Левски” в град Брезник; детски танцов състав “Граовчета” към брезнишкото сдружение “БрезиЯна”; група за народни танци “Релакс” от град Радомир. Това уточни за Zapadno.com Милена Цветанова от народно читалище “Просвещение-1870”.

Граовският събор ще бъде открит вечерта на 23 юни. Прочетете още по темата в публикацията: Анелия и Румяна Попова ще пеят на Граовския събор “Видовден”® в Брезник, който ще бъде открит от “Майсторите на танца”.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...