Читалищният театър на Брезник ще изиграе благотворително постановката “Луда нощ по френски” в подкрепа на 9-годишно дете

Самодейният читалищен театър “Леонид Суботинов” ще изиграе постановката “Луда нощ по френски” (“Анна Бижуто”) благотворително, съобщи за Zapadno.com секретарят на брезнишкото народно читалище “Просвещение-1870” Борис Борисов.

Средствата от продажбата на билети ще бъдат предназначени за подпомагане лечението на 9-годишния Никола от Перник. Продажбата на билетите продължава и такива могат да се закупят от стаята до ритуалната зала (входът откъм библиотеката на читалището). Постановката ще се играе утре (20 юни) от 19:00 часа в големия салон на читалището в Брезник. По време на представянето във фоайето ще бъде поставена дарителска кутия.

В края на месец май на Никола е поставена диагноза „Остеосаркома феморис декстри“. Средствата за лечението са непосилни за семейството му. Разкрита е и банкова сметка, която може да видите в края на текста. Редица хора в област Перник се обединиха в каузата по набиране на дарения.

IBAN:BG72 BPBI 7947 4064 4099 01

BIC: BPBIBGSF

Титуляр: Никола Ивайлов Ангелов

Снимка: Симона Рангелова-Павлова

Виж също...

Loading...