Астрономическото и метеорологичното лято стартират едновременно със слънчево време над България

В сряда, 21 юни, астрономическото и метеорологичното лято стартират едновременно, съобщи за Zapadno.com метеорологът Петър Янков.

Минималните температури ще бъдат от плюс 19 до 13 градуса, по Черноморието до 18 – 19 градуса. Над страната облачността в източните райони ще бъде разкъсана до слънчево на запад.

Вятърът ще бъде слаб от североизток със скорости до 20 километра в час. По високите части на планините ще духат умерени ветрове от северозапад със скорости до 30 километра в час. Максималните температури ще бъдат от 24 до 29 градуса, в югозападните и североизточни райони, в района на Видин до 32 – 34 градуса, а по Черноморието 24 – 26 градуса.

Времето в Европа

Активните атмосферни процеси ще се задържат над Атлантическото крайбрежие и над източните Балкани, в Черноморския регион. Плътна облачна система от океана ще носи валежи и гръмотевици в Португалия, в Северна Испания и Южна Франция. На Балканите валежите ще бъдат вече история, като бързо ще се затопля.

Времето през следващите дни

От вторник ще има повече слънце и високи температури. До петък дневните температури ще бъдат с летни стойности – от 30 до 36 градуса.

Подробна информация за времето в реално време може да научите и чрез Фейсбук страницата Meteo Tv или на сайта www.wap.tvmet.com.

Снимка: Zapadno.com – архив

Виж също...

Loading...